400 elever demonstrerede foran Christiansborg

Foto: Holbæk Kommune. Eleverne havde selv anmeldt demonstrationen, der var taler af elevrådet, og de havde gode snakke med undervisningsminister Mattias Tesfaye og folketingsmedlemmerne Helena Artmann Andresen, Anni Matthiesen og Karina Adsbøl om frihedens muligheder.
dato

Den 30. november 2023 samledes 400 elever fra Holbæk Kommunes skoler foran Folketinget i en fredelig demonstration.

De takkede politikerne for at forlænge det frihedsforsøg, som deres skoler har deltaget i siden 2021. Eleverne havde selv anmeldt demonstrationen og holdt taler, hvor de diskuterede frihedens muligheder med undervisningsminister Mattias Tesfaye og flere folketingsmedlemmer.

Kildebjergskolen har udnyttet frihedsforsøget til at indføre innovative tiltag som juniortrænere, forskudt skolestart og fleksible skoledage for de ældste elever. Disse tiltag har hjulpet eleverne med at få en bedre skolestart og har givet dem mulighed for at møde udhvilede i skolen.

Efter demonstrationen tog skolen på en tur til Tivoli, hvor elever og lærere fejrede deres demokratiske sejr.

Siden 2021 har Holbæk og Esbjerg Kommuner haft ekstra frihedsgrader på skoleområdet, mens andre kommuner har fået frihed på andre velfærdsområder. I Holbæk Kommune er frihedsforsøget kendt som "Børnenes Skole".


https://holbaek.dk/nyheder-og-presse/nyheder/vores-folkeskole/2023/400-elever-demonstrerede-foran-christiansborg/
Kilde: Holbæk Kommune