Carlsbergs forskningslaboratorium har gennem årene ikke kun revolutioneret ølproduktion, men også bidraget til videnskabelige gennembrud som rendyrkning af gær og udviklingen af pH-skalaen. På dette foredrag i Mørkøv Kino får publikum mulighed for at høre om disse opdagelser direkte fra laboratoriets lederen, Birgitte Skadhauge, og brygmester, Erik Lund.
Fra maltning til klimatolerante fødevarerForedraget vil dykke ned i forædlingen af byg og humle og deres bæredygtige dyrkning. Deltagerne vil lære om maltningens rolle i at skabe forskellige malttyper og smagsvarianter. Carlsberg Laboratoriums forskning i nye gærtyper, der kan producere alkoholfrit øl uden at gå på kompromis med smagen, vil også blive præsenteret.
Banebrydende teknologi og historiske indsigterUd over ølproduktion vil foredraget også omhandle den nyeste teknologi inden for klimatolerante fødevarer, som kan forbedre planters kvalitet og udbytte under forskellige klimaforhold. Der vil også blive talt om fundet af 2 millioner år gammelt DNA fra planter i Nordgrønland, som kan give os indsigt i fortidens klimaforandringer.
Smagsprøver og streaming fra Aarhus UniversitetUnder foredraget vil deltagerne få serveret små smagsprøver på fem udvalgte øltyper, mens de gennemgås. Foredraget streames live fra Aarhus Universitet som en del af serien "Offentlige foredrag i Naturvidenskab", arrangeret i samarbejde med Carlsbergfondet.
Praktisk information
Dato: Tirsdag 19. november 2024
Tid: Kl. 19:00
Sted: Mørkøv Kino, Holbækvej 249, 4440 Mørkøv
Entré: 30 kr
Arrangør: Mørkøv Kinos Venner
Målgruppe: Alle
Læs mere om foredraget og pladsreservation her.
For mere information om foredragsserien, besøg Offentlige foredrag i Naturvidenskab.
Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her